De fietsbrief van mei 2015

Geacht lid,

Terug van weggeweest: De FIETSBRIEF van de afdeling Gouda Midden-Holland!

En wel in een hedendaags jasje: per mailbulletin. Althans, als u even uw mailadres doorgeeft op [email protected]

Het bestuur is onlangs verrijkt met een enthousiaste mediasecretaris: Theresia Uittenbroek (38), die de fiets meeneemt met kampeerweekendjes en vaak fietst naar haar werk in Leiden (terwijl Gouda en Leiden de meest fietsonveilige steden zijn!). Dat kan beter, en daar blijven we ons voor inzetten. “Gouda Fietst beter door”

En er is genoeg te melden, en ze wil een vliegende start maken. Ten eerste bestaat de Fietsersbond dit jaar veertig jaar. Bovendien is er in Gouda volop werk aan de winkel. De in 2014 gerealiseerde verkeerssituatie van Albert Plesmanplein en Statensingel, de fietsveiligheid op de Hoge Gouwe en de hele discussie rondom de herbestemming van de Prins Willem Alexanderkazerne. Zowel wijkteam Plaswijck, een naastgelegen sportvereniging, bewonersvereniging Gouda Noord zoals het Hoort, als wijzelf als Fietsersbond hadden forse kritiek op het bijbehorende Grontmij-conceptrapport. Inmiddels is duidelijk dat het College niet meer om de Fietsersbond heen kan, waar eerder nog ons rapport genegeerd werd “Fietsonveiligheid in Gouda” van 18 oktober 2014 (hieronder te downloaden) hetgeen we mochten presenteren in de Gemeenteraad van 5 november. Er speelt veel op deze dossiers; de mailbulletin zal als betrouwbare bron in degelijke informatie voorzien.

Kortom: het is een jubileumjaar (18 oktober veertig jaar!) waarin we bovendien definitief op de kaart komen bij het stadsbestuur. Er speelt van alles, ook in de binnenstad en op de buitenwegen, dus geef uw mailadres door aan [email protected] en we zorgen dat u op de verzendlijst komt.

Wij schakelen een paar versnellingen omhoog, en houden u ook graag op de hoogte!

Met een fietsend groen Hart uit Gouda!

Leo Bontje, Theresia Uittenbroek

pdf ⋅ 1 MB

notitie Fietsonveiligheid Gouda

Download