Brief aan leden en andere dagelijkse fietsers in Gouda

Verbeterplan voor het fietsknooppunt Haastrechtsebrug.

Beste leden van de Fietsersbond en andere dagelijkse fietsers in Gouda,

Vandaag hebben wij een brief gestuurd aan wethouder Klijmij van de Laan met een verbeterplan voor het fietsknooppunt Haastrechtsebrug. Dat zit zo: de gemeente wil de huidige brug een technische levensduurverlenging van 30 jaar geven maar de ambtenaren die dat voorbereiden werken met het uitgangspunt dat de fietspaden over de brug niet worden verbreed, waardoor de absurde fietssituatie rond de brug tot 2055 niet wezenlijk kan verbeteren.

Om dat uitgangspunt te doorbreken hebben wij als afdeling zelf een ontwerp gemaakt dat aantoont dat het goed mogelijk is om met de technische renovatie van de brug ook een functionele opwaardering van het fietsknooppunt te realiseren.(zie: Ontwerp Haastrechtsebrug) En wat voor één, met ons ontwerp kan Gouda serieus naam maken als fietsstad, met aandacht voor voetgangers. Want naast het nieuwe uitzichtplatform met wenteltrap naar het Struinpad worden alle fietspaden verbreed tot minimaal 3 meter en die verbreding komt ook aan voetgangers ten goede. De preciese detaillering daarvan vindt plaats in de technische uitwerking van het ontwerp, nu eerst zorgen dat het zover komt!

Als je dit ook vindt deel dan gerust je eigen ervaringen met fietsen naar en over de Haastechtsebrug. Voel je vrij om deze mail door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerde fietsers met bcc aan [email protected] zodat wij als afdeling een niet-openbare maillijst kunnen aanleggen voor verdere actie.

Zo willen we ook een eigen plan gaan maken voor het verbeteren van kruisingen met stoplichten (officieel VRI’s). Laat het ons weten welke ideeën je hebt voor betere afstelling en/of weginrichting van de VRI’s waar je vaak passeert.

Met vriendelijke groet,

Jaap Rijnsburger

Fietsersbond Gouda

 

pdf ⋅ 2 MB

Ontwerp fietsknooppunt Haastrechtsebrug

Download

Categorieën